Bug #10401

f:link.external viewHelper should prepend http:// when needed

Added by Christine Gerpheide almost 9 years ago. Updated about 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Should have
Category:
ViewHelpers
Start date:
2010-10-22
Due date:
% Done:

100%

Has patch:
No

Description

The link.external viewhelper should add http:// if there is no other protocol present in the URI provided.

Currently, if you add a link like:
<f:link.external uri="www.google.com">...</f:link.external>

It will render as:
<a href="http://mytypo3site.com/www.google.com">...</a>

Which is obviously not correct as this is an external link. For such links, http:// should be prepended to the URL when using this viewHelper.


Related issues

Related to TYPO3.Fluid - Bug #12777: Empty a tag ends with /> instead of </a> Resolved 2011-02-04

History

#1 Updated by Bastian Waidelich almost 9 years ago

  • Project changed from Extbase MVC Framework to TYPO3.Fluid
  • Status changed from New to Accepted
  • Assignee set to Bastian Waidelich

#2 Updated by Bastian Waidelich almost 9 years ago

  • Tracker changed from Bug to Feature
  • Category set to ViewHelpers
  • Branch set to v4 + v5

#3 Updated by Sebastian Kurfuerst over 8 years ago

  • Target version set to 1.0 beta 1

#4 Updated by Sebastian Kurfuerst over 8 years ago

  • Parent task set to #26665
  • Has patch set to No

#5 Updated by Sebastian Kurfuerst over 8 years ago

  • Tracker changed from Task to Bug
  • Parent task deleted (#26665)

#6 Updated by Sebastian Kurfuerst about 8 years ago

  • Status changed from Accepted to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100

already done.

Also available in: Atom PDF