Bug #11028

Output of domain and property validator error messages performs always an default error

Added by Armin Vieweg about 11 years ago. Updated over 10 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2010-11-23
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Has patch:

Description

Hello guys,

I've seen a strange error with validators and its error messages.

When a domain validator and a property validator has been triggered at the same time, the output shows a third error which is basicly located in Tx_Extbase_Validation_PropertyError:

1242859509: Validation errors for property "title"

The solution to hide this needless error was an if-condition in fluid-template, but this seems to be very dirty:

<f:form.errors for="myFormname">
    <f:for each="{error.errors}" as="errorDetail">
            <f:translate key="...{errorDetail.code}" default="...{errorDetail.message}" /><br />
    </f:for>
</f:form.errors>

<f:form.errors>
    <f:for each="{error.errors}" as="errorDetail">
        <f:if condition="{errorDetail.code} != 1242859509">
            <f:translate key="...{errorDetail.code}" default="...{errorDetail.message}" /><br />
        </f:if>
    </f:for>
</f:form.errors>

If you ask why there are two <f:form:errors />: This is because property error messages and domain error messages must have an seperatly output.

Maybe I'm wrong and there exists a very much more elegant solution, but if not, then it seems to be an error that the default error 1242859509 gets displayed.

Kind Regards

#1

Updated by Sebastian Kurfuerst over 10 years ago

  • Status changed from New to Closed

fixed with new Property Mapper in FLOW3, will be backported.

Also available in: Atom PDF