Bug #3551

HtmlViewHelper outputs htmlspecialchared code

Added by Joerg Schoppet over 11 years ago. Updated over 10 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Should have
Category:
Core
Target version:
Start date:
2009-06-03
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Has patch:

Description

Hi,

using the HtmlViewHelper at least in typo3 4.3 the output is always htmlspecialchared.

Adding:
$value = htmlspecialchars_decode($value);

after line 71 of Tx_Fluid_ViewHelpers_Format_HtmlViewHelper

solve this problem. But I don't know if this is the wanted way.

#1

Updated by Bastian Waidelich over 11 years ago

Note: The reason for this bug is the automatic htmlspecialchar'ing of object accessors introduced with http://forge.typo3.org/repositories/revision/typo3v4-mvc/725. We're planning to allow you to disable this in your view helpers. So the above solution is just preliminary.

#2

Updated by Sebastian Kurfuerst over 11 years ago

We'll create a new variable inside a ViewHelper called "$rawInput" which disables the postprocessing of ViewHelpers inside the opening / closing brackets.

If we have a viewhelper with rawInput=FALSE inside, then this should override the rawInput=TRUE.

$rawInput will be marked as @internal first.

#3

Updated by Sebastian Kurfuerst over 11 years ago

  • Category changed from ViewHelpers to Core
  • Status changed from New to Accepted
  • Assignee set to Sebastian Kurfuerst
  • Target version set to 1.0.0 alpha 2
  • Branch set to v4 + v5
#4

Updated by Sebastian Kurfuerst over 11 years ago

  • Status changed from Accepted to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100

resolved.

Also available in: Atom PDF