Bug #92575

CType section_menu is empty when current page uses content of another page

Added by Christoph Lehmann 10 months ago. Updated 5 months ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Fluid Styled Content
Target version:
-
Start date:
2020-10-16
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
TYPO3 Version:
10
PHP Version:
Tags:
Complexity:
no-brainer
Is Regression:
Sprint Focus:
#1

Updated by Gerrit Code Review 10 months ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/c/Packages/TYPO3.CMS/+/66151

#2

Updated by Gerrit Code Review 10 months ago

Patch set 2 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/c/Packages/TYPO3.CMS/+/66151

#3

Updated by Anja Leichsenring 10 months ago

I don't understand the issue. Please add a how-to-reproduce.

#4

Updated by Christoph Lehmann 10 months ago

1) Create a page 1 with content elements and a section menu
2) Create a page 2 with page setting "Show Content from Page" = page 1
3) Visit page 2 in FE

Result: you will see an empty section menu

#5

Updated by Anja Leichsenring 10 months ago

  • Assignee deleted (Benjamin Kott)

tried with introduction package on master, page 23 (Content Examples -> Menus -> Sections) contains the setup you describe. Created another page, put id 23 into "Show content from page", cleared cache -> section menus are there and filled.

#6

Updated by Christoph Lehmann 10 months ago

I checked the latest master too and it does not work.

Is the field "Selected Pages[pages]" empty in your section menu? If not, please clear it.

#7

Updated by Anja Leichsenring 10 months ago

all right, reproduced. thanks.

#8

Updated by Christoph Lehmann 10 months ago

Thanks for testing ;-)

#9

Updated by Riccardo De Contardi 6 months ago

The "Section index of subpages from selected pages" ( [menu_section_pages] ) seems to suffer from the same problem.

#10

Updated by Gerrit Code Review 6 months ago

Patch set 1 for branch 10.4 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/c/Packages/TYPO3.CMS/+/67935

#11

Updated by Christoph Lehmann 6 months ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100
#12

Updated by Benni Mack 5 months ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF