Bug #32285

Logout doesn't work anymore in FLOW3 1.0.1

Added by Peter Beernink almost 10 years ago. Updated almost 10 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Must have
Category:
Security
Start date:
2011-12-04
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
PHP Version:
Has patch:
No
Complexity:

Description

After updating from FLOW3 1.0.0 to 1.0.1 it is not possible anymore to logout from an authenticated session.

The issue to be introduced by commit:970c615. When I revert those changes I am able to logout again.

I've also tested it on the Blog package. There the same behavior is shown.
It displays the flash message, but in the footer the administration link is still displayed and accessible.

#1

Updated by Rens Admiraal almost 10 years ago

Tested on FLOW3 master with TYPO3.LDAP package. This provider does logout.

To test: Blog package on current master

#2

Updated by Peter Beernink almost 10 years ago

I see that the link to the commit is wrong. It should be eab9bf9

#3

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

  • Status changed from New to Accepted
  • Assignee set to Bastian Waidelich

I'll check this, thanks for reporting!

#4

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

  • Status changed from Accepted to Needs Feedback
  • Assignee changed from Bastian Waidelich to Peter Beernink

Hi Peter,

I can't reproduce this issue.
With a fresh checkout of the Blog distribution clicking on the "Logout"-Link in the footer successfully kills the session and I have to login again in order to administer the blog..
Did you try flushing the cache?

#5

Updated by Peter Beernink almost 10 years ago

Hi Bastian,

I've tested it on a base FLOW3 1.0.1 distribution in which I installed the Blog package, I haven't tested it on the Blog distribution.

However, I just cloned it, and it seems that the Blog distribution is still using 1.0.0, so the change in question is not applied there.

#6

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

Peter Beernink wrote:

However, I just cloned it, and it seems that the Blog distribution is still using 1.0.0,
so the change in question is not applied there.

I updated all packages to their master and it still works..

#7

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

Bastian Waidelich wrote:

I updated all packages to their master and it still works..

Hang on, maybe I wasn't working with latest masters in fact. I'll recheck

#8

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

  • Status changed from Needs Feedback to Accepted
  • Assignee changed from Peter Beernink to Bastian Waidelich

Ok, I can reproduce this now.

#9

Updated by Gerrit Code Review almost 10 years ago

  • Status changed from Accepted to Under Review

Patch set 1 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at http://review.typo3.org/7261

#10

Updated by Gerrit Code Review almost 10 years ago

Patch set 2 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at http://review.typo3.org/7261

#11

Updated by Gerrit Code Review almost 10 years ago

Patch set 3 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at http://review.typo3.org/7261

#12

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100
#13

Updated by Gerrit Code Review almost 10 years ago

  • Status changed from Resolved to Under Review

Patch set 1 for branch FLOW3-1.0 has been pushed to the review server.
It is available at http://review.typo3.org/7441

#14

Updated by Bastian Waidelich almost 10 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved

Also available in: Atom PDF