Project

General

Profile

Actions

Bug #103158

open

Workspace-View: CE menue_pages did not show link to page after special circumstances in workspace-environment

Added by Dieter Dr. Porth about 2 months ago.

Status:
New
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Workspaces
Target version:
-
Start date:
2024-02-20
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
11
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

Workspace-View: CE menue_pages did not show link to page after special circumstances in workspace-environment

I have a page 'test' with a disabeld toogle “Page enabled in menu”[nav_hide] in the page-settings.
There is a Content-element [menu_pages] with out a link to the page 'test' on the startpage.
Step 1. Change into workspace.
Step 2. Generate a sysfolder named 'footer'.
Step 3. Move page 'test' into the new sysfolder named 'footer'.
Step 4. Enable the toggle “Page enabled in menu”[nav_hide] in the page-settings of 'test'.
Step 5. Check the startpage.

estimated:
The link to the page "test" is part of the view in the view of the workspace.

reality: bug:
The link to the page is not part of the menu in the view of the workspace.

You can change the order of Step 3 and step 4. The result is the same.
If you move back the page “test” to the original position in the pagetree, there would be no longer shown any link to the page 'test' in the menu.

P.S.
The Step 2 seems irrelevant. The same will happen, if you move a existing page, which has a link in the menu (live), into an existing sysfolder. After that movement the link to the page is missing in the menu.

No data to display

Actions

Also available in: Atom PDF