Bug #53216

PHP-Error results in a 30 second request

Added by Stefan Froemken over 7 years ago. Updated almost 7 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Caching
Target version:
-
Start date:
2013-10-30
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.2
PHP Version:
5.3
Tags:
Complexity:
easy
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

Hello Core-Team,

if I have inserted a PHP-Error in my extension code I get a PHP-Error in FE very fast. The following request after solving this error needs max_execution_time - 1. So in other projects where we have a max_execution_time of 90 I have to wait 89 seconds to see my FE again.

After a very long time of debugging and testing I found out that clearing the typo3temp/locks/ directory helps. It seems that TYPO3 creates a temp file there at startup and removes it after loading FE. But if FE-processing breaks this file is still there. The next request checks this directory, found this file and does what ever. After max_execution_time -1 it deletes this file and shows the FE again.

As long as I have this problem only while programming, it would be good to clear this directory with "clear cache", too.

For now I helped me with an additional entry in clear Cache Command (hook)

Stefan

#1

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25065

#2

Updated by Oliver Hader almost 7 years ago

  • Status changed from Under Review to Closed
  • Target version deleted (6.2.0)

Has been abandoned on review.typo3.org by author

Also available in: Atom PDF