Bug #75254

Wrong page TSconfig in link wizard after positioned insert

Added by Marco Huber over 3 years ago. Updated 12 months ago.

Status:
Closed
Priority:
Must have
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2016-03-24
Due date:
% Done:

100%

TYPO3 Version:
7
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

If you insert a content element (or a page) at a concrete position f.e. after content element 15 the value in $row['pid'] is -15.

This pid is also handed over to the link wizard popup. But with this "pid" the TSconfig can not be loaded.

Because this is the second place I find this issue, I'm afraid that we have a bigger problem here.


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #72751: RTE: no TSconfig loaded on positioned insert Closed 2016-01-15

Associated revisions

Revision 3e888e03 (diff)
Added by Marco Huber almost 3 years ago

[BUGFIX] Fix negative pid when doing a positioned insert

If you insert a content element (or a page) at a concrete position f.e.
after content element 15 the value in $row['pid'] is -15.
This pseudo pid has to be converted to the real pid to get the right
page TsConfig.

Resolves: #75254
Related: #72751
Releases: master, 7.6
Change-Id: Ia2c7a34bf6c825709ca51aa32b84a5fc660817c3
Reviewed-on: https://review.typo3.org/47381
Reviewed-by: Markus Gehrig <>
Reviewed-by: Joerg Boesche <>
Reviewed-by: Anja Leichsenring <>
Tested-by: Anja Leichsenring <>
Reviewed-by: Jan Helke <>
Tested-by: Jan Helke <>

Revision 84eba275 (diff)
Added by Marco Huber almost 3 years ago

[BUGFIX] Fix negative pid when doing a positioned insert

If you insert a content element (or a page) at a concrete position f.e.
after content element 15 the value in $row['pid'] is -15.
This pseudo pid has to be converted to the real pid to get the right
page TsConfig.

Resolves: #75254
Related: #72751
Releases: master, 7.6
Change-Id: Ia2c7a34bf6c825709ca51aa32b84a5fc660817c3
Reviewed-on: https://review.typo3.org/50400
Reviewed-by: Jan Helke <>
Tested-by: Jan Helke <>

History

#1 Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/47381

#2 Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

Patch set 2 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/47381

#3 Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

Patch set 3 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/47381

#4 Updated by Marco Huber almost 3 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100

#5 Updated by Gerrit Code Review almost 3 years ago

  • Status changed from Resolved to Under Review

Patch set 1 for branch TYPO3_7-6 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/50400

#6 Updated by Marco Huber almost 3 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved

#7 Updated by Benni Mack 12 months ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF