Bug #34042

Invisible required-icon blocks mousefocus of non-required inputfields

Added by Timo Grebe over 9 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Backend User Interface
Target version:
Start date:
2012-02-17
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.0
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

If an input-field is not required (e.g. "alternative navigation title" when creating a page) you cannot focus the start of the input-field (blue area in screenshot). An invisible clear.gif of t3-form-palette-icon-required blocks the focus when clicking on it.

For required-fields the visible icon at least has a visual reason why clicking there is not possible.


Files

Bildschirmfoto_2012-02-17_um_14.42.40.png (31.1 KB) Bildschirmfoto_2012-02-17_um_14.42.40.png Timo Grebe, 2012-02-17 14:44
required-overlay.png (3.08 KB) required-overlay.png Thomas Deinhamer, 2012-06-09 14:50

Related issues

Has duplicate TYPO3 Core - Bug #39558: reqImg CSS blocks radio button selectionClosed2012-08-06

Actions
#1

Updated by Timo Grebe over 9 years ago

This problem at least exists in TYPO3 4.5.11 and 4.6.4 in IE 9, Firefox 10 and Chrome 17. Older versions of TYPO3 (e.g. 4.4.13) do not have this bug.

#2

Updated by Thomas Deinhamer about 9 years ago

Still exists in 6.0.0-dev. See Screenshot. This is especially disturbing when you try to select text in an RTE in that area.

#3

Updated by Thomas Deinhamer about 9 years ago

I suggest to add a class name like "tceforms-required" to the input/textarea/RTE/selectfield and use "background-image" to display the icon. Not sure if this will work for all TCA types.

#4

Updated by Helmut Hummel over 8 years ago

  • Target version changed from 6.0.0-alpha2 to 6.0.1
#5

Updated by Gerrit Code Review almost 8 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/21592

#6

Updated by Gerrit Code Review almost 8 years ago

Patch set 2 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/21592

#7

Updated by Gerrit Code Review almost 8 years ago

Patch set 3 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/21592

#8

Updated by Gerrit Code Review almost 8 years ago

Patch set 4 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/21592

#9

Updated by Christian Kuhn almost 8 years ago

  • Target version changed from 6.0.1 to next-patchlevel

The patch does not fix the issue in IE7. If someone really wants this fixed in IE7, another patch should be created.

#10

Updated by Christian Kuhn almost 8 years ago

  • TYPO3 Version changed from 4.6 to 6.0

Issue is not critical enough for 4.7 & 4.5, will not be merged there.

#11

Updated by Gerrit Code Review almost 8 years ago

Patch set 1 for branch TYPO3_6-1 has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/21608

#12

Updated by Gerrit Code Review almost 8 years ago

Patch set 1 for branch TYPO3_6-0 has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/21609

#13

Updated by Zbigniew Jacko almost 8 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100
#14

Updated by Benni Mack over 2 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF