Bug #43365

Backend user Page error after Update to 6.0

Added by Sebastian Reinhardt about 7 years ago. Updated over 6 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2012-11-27
Due date:
% Done:

100%

TYPO3 Version:
6.0
PHP Version:
5.3
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

I updated from v4.7.7 to 6.0.
after updating, i can't access the "backend user" page to add backend users. following error appears:

"Oops, an error occurred!

No settings detected. This module can not work then. This usually happens if there is no frontend TypoScript template with root flag set. Please create a frontend page with a TypoScript root template.
"

Tested this in FF16, Chrome 23, ie9


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #52453: Backend / Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'No settings detected. This usually happens if there is no frontend TypoScript template with root flag set. Please create one.' Closed 2013-10-02
Related to TYPO3 Core - Bug #51546: FILE:EXT:extbase/ext_typoscript_setup.txt not included by default Closed 2013-08-30

History

#1 Updated by Sebastian Reinhardt about 7 years ago

  • % Done changed from 0 to 100

Hm, does i have to add a typoscypt template for my frontpage, to access the backend user page? yes, that worked... solved

#2 Updated by Philipp Gampe over 6 years ago

  • Status changed from New to Closed
  • Is Regression set to No

Yes, you need to create a frontend TypoScript template for the extbase backend modules to work.

Also available in: Atom PDF