Bug #82338

Wrong Default.html layout file used

Added by Bernhard Eckl about 4 years ago. Updated almost 4 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Fluid Styled Content
Target version:
-
Start date:
2017-09-07
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
8
PHP Version:
7.0
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

I upgraded from TYPO3 7 to 8 using my own templates/partials/layouts for fluid_styled_content. In v7 the Default.html layout file was not present so I did not have that file in my defined folder. But instead of using the default file shipped with fluid_styled content, the Default.html layout file defined for the page layout was used which should be a bug.
I defined the paths like:
for fsc: constants: styles.templates.layoutRootPath = assets/layouts/content/
for page: setup: page.10.layoutRootPath = assets/layouts/

After copying the default Default.html layout to assets/layouts/content/ everything worked again. Should I better use assets/layouts/page/ for the page layout files?


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #79760: FLUIDTEMPLATE not rendered when Layout name collides with Layout name of FSCClosed2017-02-11

Actions
#1

Updated by Bernhard Eckl about 4 years ago

I also had to copy Templates/Generic.html to my defined templates folder, then it worked, otherwise not. If I did not copy the Generic.html the problem remained. But if I changed Generic.html without copying and referenced to Default3.html and also renamed Default.html to Default3.html (also from the ext folder, not copied to my folder) it worked.

#2

Updated by Bernhard Eckl about 4 years ago

If I just copy the two files to my defined folder, it also does not work (it uses the page Default.html layout file). I really had to rename Default.html and reference to the renamed file, the folder doesn’t matter.

#3

Updated by Wouter Wolters about 4 years ago

  • Assignee deleted (Benni Mack)
#4

Updated by Riccardo De Contardi about 4 years ago

  • Status changed from New to Needs Feedback

I guess that this is the same issue #79760. Could you confirm?

#5

Updated by Bernhard Eckl about 4 years ago

Yes, sounds like the same.

#6

Updated by Bernhard Eckl about 4 years ago

  • Related to Bug #79760: FLUIDTEMPLATE not rendered when Layout name collides with Layout name of FSC added
#7

Updated by Riccardo De Contardi almost 4 years ago

  • Status changed from Needs Feedback to Closed

The patch from #79760 has been merged, so I close this one for now, as it should be solved. Please reopen if it occurs again (or ping me and I'll do that). Thank you!

Also available in: Atom PDF