Bug #85578

tt_content form element could not be saved

Added by Ralf Zimmermann 5 months ago. Updated about 2 months ago.

Status:
Closed
Priority:
Must have
Category:
Form Framework
Target version:
-
Start date:
2018-07-17
Due date:
% Done:

100%

TYPO3 Version:
8
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Yes
Sprint Focus:

Description

After the security update, the form element type ContentElement could not be saved through the form editor.

No hmac found for property "label" (form element "contentelement-1") #1528588037

Associated revisions

Revision 62502084 (diff)
Added by Ralf Zimmermann 5 months ago

[BUGFIX] Define "label" for tt_content form elements within form setup

Define the "label" property for tt_content form elements within
the form setup to allow saving tt_content form elements.

Resolves: #85578
Releases: master, 8.7
Change-Id: I490a43692a9f54ef843e9362d0f700a9e5552106
Reviewed-on: https://review.typo3.org/57616
Tested-by: TYPO3com <>
Reviewed-by: Jörg Bösche <>
Reviewed-by: Wouter Wolters <>
Reviewed-by: Daniel Goerz <>
Tested-by: Daniel Goerz <>
Reviewed-by: Mathias Brodala <>
Tested-by: Mathias Brodala <>

Revision d004a059 (diff)
Added by Ralf Zimmermann 5 months ago

[BUGFIX] Define "label" for tt_content form elements within form setup

Define the "label" property for tt_content form elements within
the form setup to allow saving tt_content form elements.

Resolves: #85578
Releases: master, 8.7
Change-Id: I490a43692a9f54ef843e9362d0f700a9e5552106
Reviewed-on: https://review.typo3.org/57642
Tested-by: TYPO3com <>
Reviewed-by: Jörg Bösche <>
Tested-by: Jörg Bösche <>
Reviewed-by: Mathias Brodala <>
Tested-by: Mathias Brodala <>

History

#1 Updated by Gerrit Code Review 5 months ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/57616

#2 Updated by Gerrit Code Review 5 months ago

Patch set 1 for branch TYPO3_8-7 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/57642

#3 Updated by Ralf Zimmermann 5 months ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100

#4 Updated by Benni Mack 2 months ago

  • Status changed from Resolved to Closed

#5 Updated by Christoph Werner about 2 months ago

Hi!
The bugfix worked, but when having an existing form, the are some

label: 'Content element'

left in the xmlfile, which causing the an error when saving. After changed it to

label: Inhaltselement

saving worked.
Best,
Christoph

Also available in: Atom PDF