Bug #53826

JavaScript error when using foldertree (for files) selector popup in RTE, and icons not showing

Added by Jan-Erik Revsbech over 7 years ago. Updated almost 3 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Must have
Category:
RTE (rtehtmlarea + ckeditor)
Target version:
-
Start date:
2013-11-21
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.1
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

When using the RTE to link to a file or folder in the filesystem, or when using the Element Browser for linking a header, a Javascript error occurs when navigating with the folder tree.

In both dialogs the error "Uncaught ReferenceError: jumpTo is not defined" is thrown to the console, when clicking on one of the newly visible folders after expanding a formerly closed tree node.

Additionally in the RTE popup the icons for the newly expanded subtree are not shown due to a wrong path.

The error occurs because the tree implementation is not responding correctly to which scope it is rendered to.

Screencast: http://screencast.com/t/FQBwOxeEP


Files

2013-11-21_1029.png (137 KB) 2013-11-21_1029.png Jan-Erik Revsbech, 2013-11-21 10:33

Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #50437: Filebrowser popup window has javascript error and stops workingClosed2013-07-25

Actions
#1

Updated by Markus Klein over 7 years ago

  • Status changed from New to Needs Feedback
  • Assignee deleted (Jan-Erik Revsbech)

Hi Jan-Erik!

Can you please test if the related issue fixes this for you?
The patch will be included in 6.1.6.

#2

Updated by Jan-Erik Revsbech over 7 years ago

  • Status changed from Needs Feedback to New
  • Assignee set to Jan-Erik Revsbech

Hi Markus, it does not. We tried it, but it still breaks. We have a patch that we will submit very shortly.

#3

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch TYPO3_6-1 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25580

#4

Updated by Jan-Erik Revsbech over 7 years ago

  • Status changed from Under Review to New

It appears that the exact same error is present when linking to files using the "Link" popup for links. Example the links field of the Header has the same error, and the patch set does not fix this. Will try to make a new patchset that fixes this.

#5

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#6

Updated by Markus Klein over 7 years ago

What is the exact error that is produced.
I'm having troubles reproducing this. Could you please give a step by step instruction here.

#7

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 2 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#8

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 3 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#9

Updated by Markus Klein over 7 years ago

  • Priority changed from Should have to Must have
#10

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 4 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#11

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 5 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#12

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 6 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#13

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 7 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/25633

#14

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 1 for branch TYPO3_6-1 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/26816

#15

Updated by Gerrit Code Review over 7 years ago

Patch set 1 for branch TYPO3_6-0 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/26817

#16

Updated by Anonymous over 7 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100
#17

Updated by Benni Mack almost 3 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF