Bug #89635

Toolbar items not clickable in mobile viewport

Added by Oliver Bartsch about 1 year ago. Updated about 1 month ago.

Status:
Under Review
Priority:
Must have
Assignee:
-
Category:
Backend User Interface
Target version:
-
Start date:
2019-11-11
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
9
PHP Version:
Tags:
topbar, toolbar, backend
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

It’s not possible in current master and also in 9.5 to click multiple toolbar items on mobile viewport after each other.

Following happens:
On mobile viewports the Toolbar items such as “clear cache”, “help”, ... are not directly accessible in the main Topbar,
but rather in a dropdown menu which opens after clicking on the gear icon in the topbar.

The dropdown menu features the toolbar items in a list. If one clicks on an item’s title, its content (some options or further links) gets displayed.

After this it’s not possible to click another toolbar item. If one clicks on another item the complete dropdown dissapears.
This also happens if you click the toolbar item - you have opened - again, to close it.

Only reopening the dropdown helps. Also notice that you have to click twice until it opens again. This is IMO also no correct behaviour.

These are the steps to reproduce:
- Switch to mobile viewport (or simply drag the browser window)
- Click on the gear icon in the topbar
- Click on one of the toolbar items in the dropdown menu
- Try to close it or click on another toolbar item


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #91642: Too many events on documentResolved2020-06-13

Actions
#1

Updated by Riccardo De Contardi 3 months ago

I think it is no more reproducible on 11.0.0-dev

I tested it with a Desktop Chrome browser, simulating a mobile phone with developers tool. As far as I can see the "subelements" are opened in a sort of "modal" window" that closes if you click on an item on it or outside of it.

Can someone confirm?

#2

Updated by Oliver Bartsch about 1 month ago

Seems like it's fixed in 11.0.0-dev, but still doesn't work with TYPO3 v10 and v9.

Has been fixed with #91642

#3

Updated by Oliver Bartsch about 1 month ago

  • Related to Bug #91642: Too many events on document added
#4

Updated by Gerrit Code Review about 1 month ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch 10.4 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/c/Packages/TYPO3.CMS/+/66325

Also available in: Atom PDF