Bug #91325

Upgrade to 10.x fails when using getApplicationContext in AdditionalConfiguration.php

Added by Joerg Schreiner 5 months ago. Updated 12 days ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Install Tool
Start date:
2020-05-07
Due date:
% Done:

0%

TYPO3 Version:
10
PHP Version:
7.4
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

I have an AdditionalConfiguration.php with getApplicationContext for PROD, Staging and DEV environments with definition of different databases.
) {....)
When trying to upgrade to 10.x (10.4.1 in this case) the install process hangs in "Execute pre install tasks" forever.
No entries in log file.

Renaming/moving AdditionalConfiguration.php solves the issue.


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #91326: Upgrade to 10.x fails when using getApplicationContext in AdditionalConfiguration.php New 2020-05-07

History

#1 Updated by Joerg Schreiner 5 months ago

  • Private changed from No to Yes

#2 Updated by Benni Mack 5 months ago

  • Status changed from New to Needs Feedback
  • Private changed from Yes to No

Hey Jörg,

can you share the contents of your AdditionalConfiguration code (without sensitive data of course).

#3 Updated by Sybille Peters 2 months ago

duplicate with #91326?

#4 Updated by Sybille Peters 2 months ago

  • Related to Bug #91326: Upgrade to 10.x fails when using getApplicationContext in AdditionalConfiguration.php added

#5 Updated by Riccardo De Contardi 2 months ago

The description of this issue is basically identical to #91326 except for an additional sentence on #91326, I think this should be closed - #91326 already has a thread of answers.

#6 Updated by Benni Mack 12 days ago

  • Status changed from Needs Feedback to Closed

Closed in favor of #91326

Also available in: Atom PDF