Project

General

Profile

Actions

Feature #96285

open

SVG in loginLogo is also used in the default email-template. Problem in Outlook.

Added by Mario Wilhelm over 2 years ago. Updated 6 days ago.

Status:
New
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Mailer API
Target version:
-
Start date:
2021-12-08
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Sprint Focus:
On Location Sprint

Description

In the Typo3 default email template (SystemEmail.html) the login.loginLogo is used.
We often use SVGs for the logo. It works fine in Typo3.
But in default email-template the same logo is used, but it is not visible in Outlook, because Outlook doesn't supports SVG very well.

SystemEmail.html

 <f:image src="{typo3.systemConfiguration.backend.loginLogo}" ... />

Why not add an additional Field login.emailLogo for use of jpg or png only for the email?

OK, I can make my own copy but in the most purposes the default email-template is good. Only with this small issue.


Files

Actions #1

Updated by Mario Lubenka over 1 year ago

We also noticed this issue and are currently investigating it. :)
I haven't read up on the Outlook specifics yet, but for now I hope embedding the logo works better.

Actions #2

Updated by Mario Lubenka over 1 year ago

In this patchset I embedded the logo into the email template:
https://review.typo3.org/c/Packages/TYPO3.CMS/+/75727

This not sufficient for Outlook though.

A patch allowing to configure a separate logo for use in the email template should be done based off the patchset above.
I'll do that once the patchset has been merged – I don't think I can add it separately.

Actions #3

Updated by Georg Ringer 6 days ago

  • Sprint Focus set to On Location Sprint
Actions

Also available in: Atom PDF