Bug #43486

Page Type External URL does not work (sometimes)

Added by Thomas Esders almost 7 years ago. Updated almost 4 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2012-11-30
Due date:
% Done:

0%

TYPO3 Version:
4.7
PHP Version:
5.3
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

Here is the scenario:

Had a webpage with page type "standard" which should now lead to a new URL (using 301 Redirect). So i thought to just change the page type to "External URL" and point to the new URL.

The problem is: when someone uses the old URL he is sometimes redirected to the new one but sometimes not. Could this be a bug?

(in my opinion it should per default be a 301 redirect by the way, not a 302...)

History

#1 Updated by Mathias Schreiber almost 5 years ago

  • Target version set to 7.2 (Frontend)
  • Is Regression set to No

#2 Updated by Riccardo De Contardi over 4 years ago

  • Status changed from New to Needs Feedback

There is a thing I don't understand: why you changed the page to "external url"? as far as I have always known, the "external url" is used when you want to link something that is outside your site (www.microsoft.com... www.apple.com...etc.)

Plus: do you use realUrl?

#3 Updated by Benni Mack over 4 years ago

  • Target version changed from 7.2 (Frontend) to 7.4 (Backend)

#4 Updated by Susanne Moog about 4 years ago

  • Target version changed from 7.4 (Backend) to 7.5

#5 Updated by Benni Mack about 4 years ago

  • Target version deleted (7.5)

#6 Updated by Wouter Wolters almost 4 years ago

  • Status changed from Needs Feedback to Closed

No feedback within the last 90 days => closing this issue.

If you think that this is the wrong decision or experience this issue again, then please write to the mailing list typo3.teams.bugs with issue number and an explanation or open a new ticket and add a relation to this ticket number.

Also available in: Atom PDF