Bug #53727

Form Wizard saving destroys Radio Buttons

Added by Mario Rimann over 8 years ago. Updated almost 4 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Must have
Assignee:
-
Category:
Form Framework
Target version:
Start date:
2013-11-18
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.1
PHP Version:
5.4
Tags:
Complexity:
medium
Is Regression:
Yes
Sprint Focus:

Description

Using TYPO3 6.1.5 with the old-school FORM Content-element (this is not tx_form system extension!), saving the form wizard destroys the values of radio button parts of the form.

This is especially evil, if you have an already working form, then e.g. fix a typo somewhere else within that form, save the form again and then the frontend of the form is broken.

Steps to reproduce:

- make sure tx_form is not installed
- create a content element of type "Form"
- add a regular input field
- add a radio-button element to the form
- for that radio-button element, define two values ("foo" and "bar", each on it's own line)
- save + close the wizard, the modification is already visible
- save the content element and test it on the frontend

See screenshots that illustrate the issue pretty well I guess.

additional information

I've even tried to separate the radio-values with comma or spaces instead of "one per line" -> doesn't work either.


Files

FORM_1.png (24.2 KB) FORM_1.png Mario Rimann, 2013-11-18 10:57
FORM_2.png (8.38 KB) FORM_2.png Mario Rimann, 2013-11-18 10:57
FORM_3.png (8.73 KB) FORM_3.png Mario Rimann, 2013-11-18 10:57

Also available in: Atom PDF