Bug #68650

Categories tab not showing on content elements starting with TYPO3 7.2

Added by Charles Coleman about 4 years ago. Updated about 4 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Must have
Assignee:
-
Category:
Categorization API
Target version:
Start date:
2015-07-30
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
0.40 h
TYPO3 Version:
7
PHP Version:
5.4
Tags:
Complexity:
easy
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

The Categories tab is not showing on content elements starting with TYPO3 7.2 (I have not verified if 7.3 has the same problem). I have verified that all content elements in TYPO3 6.2 as well as 7.1 had a categories tab with system categories showing in that tab. As far as I can tell nothing has changed on my end so I believe something changed in the core to break this. The TCA for categories appears to be identical in both 6.2 and 7.2 and well as the install tool default setting of [SYS][defaultCategorizedTables] = pages,tt_content,sys_file_metadata.

Temporary Work Around

Boris Schauer tipped me off to manually adding \TYPO3\CMS\Core\Utility\ExtensionManagementUtility::addToAllTCAtypes('tt_content','--div--;Categories,categories',''); to ext_tables.php in my provider extension as a work around, but I didn't have to do this before so I suspect there's a core issue here.


Related issues

Duplicates TYPO3 Core - Bug #67875: tt_content categories field is not registered for all types Closed 2015-07-01

History

#1 Updated by Anja Leichsenring about 4 years ago

  • Target version changed from 7.2 (Frontend) to 7.5

#2 Updated by Riccardo De Contardi about 4 years ago

Still present in 7.5.0-dev latest master

#3 Updated by Mathias Brodala about 4 years ago

  • Status changed from New to Closed

Will be resolved with #67875.

Also available in: Atom PDF