Bug #84573

Translated deactivated elements are not displayed in page mode

Added by Sybille Peters over 3 years ago. Updated almost 3 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Must have
Assignee:
-
Category:
Backend API
Target version:
-
Start date:
2018-03-31
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
TYPO3 Version:
9
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

Translated, not activated (hidden) elements are not displayed in page mode. They are visible in list mode, though. Once the elements are activated (unhidden), they are displayed in page mode. Bug seems unrelated to type of element (tested with "Text & Media" and "Bootstrap Carousel").

Reproduce

  1. Create elements, e.g. "Text & Media"
  2. In "page" module, select "Languages", use the "Translate" button (I used translate mode, not copy - don't know if this is relevant)

Screenshots

page mode: 2 translated elements are missing.

list mode: all elements are displayed.


Files

disappeared-elements-in-page-mode.png (34.9 KB) disappeared-elements-in-page-mode.png Sybille Peters, 2018-03-31 22:39
disappeared-elements-n-list-mode.png (90.6 KB) disappeared-elements-n-list-mode.png Sybille Peters, 2018-03-31 22:39
show-hidden.png (3.71 KB) show-hidden.png Sybille Peters, 2018-04-01 09:04
show-hidden2.png (37 KB) show-hidden2.png Sybille Peters, 2018-04-01 09:25

Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #84589: "Show hidden content elements" should respect language selectionClosedAndreas Fernandez2018-04-03

Actions
#1

Updated by Sybille Peters over 3 years ago

I just tried to reproduce this and noticed, there is a checkbox on the bottom: "Show hidden content elements"

I might have overlooked that before. So the behaviour does seem correct. It seems like the default behaviour changed now.

#2

Updated by Sybille Peters over 3 years ago

Now the hidden, translated elements are displayed in the "page" module.

But the checkbox "Show hidden content elements" is not displayed anymore so it is not possible to uncheck it.

#3

Updated by Sybille Peters over 3 years ago

  • Description updated (diff)
#4

Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 2 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/56532

#5

Updated by Sybille Peters over 3 years ago

  • Related to Bug #84589: "Show hidden content elements" should respect language selection added
#6

Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

Patch set 3 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/56532

#7

Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

Patch set 4 for branch master of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/56532

#8

Updated by Andreas Fernandez over 3 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
  • % Done changed from 0 to 100
#9

Updated by Gerrit Code Review over 3 years ago

  • Status changed from Resolved to Under Review

Patch set 1 for branch TYPO3_8-7 of project Packages/TYPO3.CMS has been pushed to the review server.
It is available at https://review.typo3.org/56590

#10

Updated by Andreas Fernandez over 3 years ago

  • Status changed from Under Review to Resolved
#11

Updated by Sybille Peters over 3 years ago

Update: It was decided in the coredev channel to have "Show hidden elements" checked by default. This should be consistent with the behaviour in previous versions.

#12

Updated by Benni Mack almost 3 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF