Project

General

Profile

Actions

Bug #90827

open

If you edit the page content element, the "Last Mod." does not change.

Added by Edward A. Gabdullin about 4 years ago. Updated over 1 year ago.

Status:
Accepted
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Link Handling, Site Handling & Routing
Target version:
-
Start date:
2020-03-25
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
10
PHP Version:
7.2
Tags:
Complexity:
medium
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

Good afternoon!
If you edit the page properties, then in the sitemap.xml the "Last Mod." changes. If you edit the page content element, the "Last Mod." does not change.


Related issues 1 (1 open0 closed)

Related to TYPO3 Core - Bug #82528: SYS_LASTCHANGED value not being correctly set if RESTORE_REGISTER is usedNew2017-09-21

Actions
Actions #1

Updated by Georg Ringer about 4 years ago

  • Status changed from New to Needs Feedback

The field SYS_LASTCHANGED is only updated in the frontend once the page has been rendered. Can you confirm that this is working then for you?

What I did:
  1. Check lastmod in sitemap
  2. Edit content element on page
  3. Call page in frontend
  4. Check sitemap again
Actions #2

Updated by Edward A. Gabdullin about 4 years ago

What I did:
  1. Check lastmod in sitemap
  2. Edit content element on page
  3. Call page in frontend
  4. Check sitemap again

Repeated several times according to your instructions. "Last.Mod" does not change.

Actions #3

Updated by Riccardo De Contardi almost 4 years ago

I think I can confirm this issue with the latest master

My test procedure

1) configure the xml sitemap (just the plain one as described here: https://docs.typo3.org/c/typo3/cms-core/master/en-us/Changelog/9.4/Feature-84525-XMLSitemap.html

2) access the map using a separate browser window (I used incognito mode)

3) check for a page in the map, for example:

URL Last Mod. Change freq. Priority
https://typo3.master.it:8890/one-page 2019-03-25 22:10 +01:00 0.5

4) go to the backend on the page
5) change a content element on the page, save

6) refresh the sitemap

Result:

the Last Mod. value does not change

- I even tried to flush the caches
- I even tried to set:

seo_sitemap.config.cache_period = 1

Is there something I am missing?

Actions #4

Updated by Simon Gilli almost 3 years ago

  • Related to Bug #82528: SYS_LASTCHANGED value not being correctly set if RESTORE_REGISTER is used added
Actions #5

Updated by Simon Schaufelberger about 2 years ago

  • Status changed from Needs Feedback to Accepted
Actions #6

Updated by Susanne Moog almost 2 years ago

  • Complexity set to medium
  • Sprint Focus set to On Location Sprint
Actions #7

Updated by Oliver Hader over 1 year ago

  • Sprint Focus deleted (On Location Sprint)
Actions

Also available in: Atom PDF