Project

General

Profile

Actions

Bug #102185

closed

Can't login to typo3 backend on safari

Added by Łukasz Uznański 9 months ago. Updated 13 days ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Authentication
Target version:
-
Start date:
2023-10-17
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
13
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Yes
Sprint Focus:
On Location Sprint

Description

I can't login to typo3 backend on current main, v13 dev version.

It says that my login or password is incorrect, but i'm providing good one.


Related issues 1 (0 open1 closed)

Related to TYPO3 Core - Bug #100694: Spontaneous BE logout with safariClosed2023-04-20

Actions
Actions #1

Updated by Stefan Bürk 9 months ago

Have you verified that with another Browser ?

There is already an issue for this somewhere around. The basic thing on this is,
that this is a Safari issue/bug - and not only related to TYPO3. Can also
be googled.

Another possible issue could be, if you are using ddev that kind of the traefik router
makes some issues.

Have you inspected the login (ajax) request and response ? Try to enable stack trace to
see eventually more and having "preseve data" in the network developer tools tab of your
browser (not sure how/if safari has something like that).

Actions #2

Updated by Stefan Bürk 9 months ago

  • Status changed from New to Needs Feedback
Actions #3

Updated by Chris Müller 9 months ago

Maybe related somehow to this one? https://forge.typo3.org/issues/100694

Actions #4

Updated by Łukasz Uznański 9 months ago

Stefan Bürk wrote in #note-1:

Have you verified that with another Browser ?

There is already an issue for this somewhere around. The basic thing on this is,
that this is a Safari issue/bug - and not only related to TYPO3. Can also
be googled.

Another possible issue could be, if you are using ddev that kind of the traefik router
makes some issues.

Have you inspected the login (ajax) request and response ? Try to enable stack trace to
see eventually more and having "preseve data" in the network developer tools tab of your
browser (not sure how/if safari has something like that).

It's working with chrome without any issues. I will try to investigate.

Actions #5

Updated by Georg Ringer about 2 months ago

  • Related to Bug #100694: Spontaneous BE logout with safari added
Actions #6

Updated by Georg Ringer about 1 month ago

is this still an issue?

Actions #7

Updated by Georg Ringer about 1 month ago

  • Sprint Focus set to On Location Sprint
Actions #8

Updated by Georg Ringer 13 days ago

  • Status changed from Needs Feedback to Closed

closing issue cause of lack of feedback. if this is still valid, feel free to contact me on slack or create a new issue and reference this issue.

Actions

Also available in: Atom PDF