Bug #47004

CSS Styled Content | renderMethod = table

Added by Claus Harup over 8 years ago. Updated almost 7 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
Content Rendering
Target version:
-
Start date:
2013-04-06
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.0
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

I could not find the right project to add this bug :-(

After upgrading to TYPO3 CMS 6.0 (using FAL) the configuration "tt_content.image.20.renderMethod = table" does not work any more;

The text is rendered but no images are rendered.

I use this configuration to change the rendering in my newsletter setup where tables is required.

It worked perfectly in TYPO3 CMS up to 4.7


Related issues

Is duplicate of TYPO3 Core - Bug #46864: renderMethod=table (IMGTEXT rendering) not compatible with FAL yetClosed2013-04-02

Actions
#1

Updated by Patrick Broens over 8 years ago

  • Status changed from New to Needs Feedback

css_styled_content rendermethod table is from TYPO3 CMS versions below 4.7. Since 4.7 a lot has changed and this render method does not exist anymore in the current TypoScript from css_styled_content. The render method is still supported, but you need to use the TypoScript from an older css_styled_content/typo3 version.

#2

Updated by Torben Hansen over 8 years ago

Under some circumstances you must have the possibility to render images in tables (e.g. when creating newsletters, which must be compatible with a lot of e-mail clients). The only way to get tables for the images in TYPO3 v6+ is to use "CSS Styled Content TYPO3 v4.7" for the newsletter template.

Actually it seems that this rendering method is only half supported in TYPO3 v6+ css_styled_content, since actually a table structure is rendered to the output, just the images are missing.

#3

Updated by Alexander Opitz over 8 years ago

  • Status changed from Needs Feedback to New
#4

Updated by Torben Hansen almost 7 years ago

This problem still exists in TYPO3 6.2 and the approach using CSS styled content v4.7 does only work, if you enable [FE][activateContentAdapter] in TYPO3 install tool. The TYPO3 Install tool shows a warning, that using [FE][activateContentAdapter] is slow.

I'll try to create a patch for this bug, which also should resolve #46864

#5

Updated by Torben Hansen almost 7 years ago

Patch has been submitted for review: https://review.typo3.org/#/c/35407/

#6

Updated by Benni Mack almost 7 years ago

  • Status changed from New to Closed
  • Is Regression set to No

duplicate of #46864

Also available in: Atom PDF