Bug #40005

Several unit tests fail under Windows system

Added by Nicole Cordes almost 9 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2015-01-21
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
(Total: 0.00 h)
TYPO3 Version:
7
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

In the current master some unt tests fail because of different pathes or file handlung under Windows systems. I attached a screen for the non Windows users.


Files

2012-08-20_182736.jpg (4.55 MB) 2012-08-20_182736.jpg Nicole Cordes, 2012-08-20 18:35

Subtasks

Bug #64409: Failing unit tests on windows because of symlinksClosedNicole Cordes2015-01-21

Actions
Bug #64644: Failling unit test in GeneralUtilityTest for Windows systemClosedNicole Cordes2015-01-30

Actions
Bug #64651: Failling unit test in DatabaseConnectionTestClosedNicole Cordes2015-01-30

Actions
Bug #64656: Failing unit tests due to wrong path handlingClosedNicole Cordes2015-01-30

Actions
Bug #64657: Failing unit test in SqlSchemaMigrationServiceTest on Windows systemsClosedNicole Cordes2015-01-30

Actions
Bug #64661: DateValidator fails to validate incorrect datesClosedNicole Cordes2015-01-30

Actions
#1

Updated by Michael Stucki almost 9 years ago

We obviously lack more programmers with a Windows server.

May I invite you to try to fix some of the issues yourself, and provide the patches to us?

See http://wiki.typo3.org/Contribution_Walkthrough_Tutorials

If you need further help, let me know.

#2

Updated by Gerrit Code Review over 8 years ago

  • Status changed from New to Under Review

Patch set 1 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at http://review.typo3.org/14896

#3

Updated by Gerrit Code Review over 8 years ago

Patch set 2 for branch master has been pushed to the review server.
It is available at http://review.typo3.org/14896

#4

Updated by Nicole Cordes over 8 years ago

Still errors in:

TYPO3\CMS\Core\Tests\Functional\Category\Collection\CategoryCollectionTest
TYPO3\CMS\Core\Tests\Unit\Resource\Driver\LocalDriverTest
TYPO3\CMS\Core\Tests\Unit\Utility\File\ExtendedFileUtilityTest

TYPO3\CMS\Dbal\Tests\DatabaseGeneralTest
TYPO3\CMS\Dbal\Tests\DatabaseOracleTest

TYPO3\CMS\Frontend\Tests\Unit\ContentObject\ContentObjectRendererTest

#5

Updated by Alexander Opitz about 7 years ago

  • Status changed from Under Review to New
  • Target version deleted (6.0.0)
  • Is Regression set to No

Hi Nicole,

you abandoned the patch and mentioned that this is fixed in several other patches. So close this issue?

#6

Updated by Wouter Wolters over 6 years ago

  • Status changed from New to Closed

No feedback within the last 90 days => closing this issue.

If you think that this is the wrong decision or experience this issue again, then please write to the mailing list typo3.teams.bugs with issue number and an explanation or open a new ticket and add a relation to this ticket number.

#7

Updated by Nicole Cordes over 6 years ago

  • Status changed from Closed to In Progress
  • TYPO3 Version changed from 6.0 to 7

Re-opened as there are still some tests failing on Windows system. WIP

#8

Updated by Christian Kuhn over 6 years ago

  • Status changed from In Progress to Resolved
  • Sprint Focus set to On Location Sprint

all done now :)

#9

Updated by Anja Leichsenring over 5 years ago

  • Sprint Focus deleted (On Location Sprint)
#10

Updated by Benni Mack over 2 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF