Bug #57063

Parent language is not applied to new child records

Added by David Greiner over 7 years ago. Updated about 3 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
FormEngine aka TCEforms
Target version:
-
Start date:
2014-03-19
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.1
PHP Version:
5.3
Tags:
Complexity:
medium
Is Regression:
No
Sprint Focus:

Description

Hi!

When creating a element in another language than the default language and adding a child element via IRRE, i am expecting that the child element gets the same language as the parent element.

For instance a news element from tx_news:

  1. Create new news element and choose a language which is not defined as default
  2. save
  3. add a media element via irre
  4. now you have to select the language in the media element again

This behaviour is not very usable for editors.


Files

InlineElement.patch (915 Bytes) InlineElement.patch David Greiner, 2014-04-09 11:55
InlineElement_2nd.patch (973 Bytes) InlineElement_2nd.patch David Greiner, 2014-04-09 13:52

Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #48883: Wrong sys_language_uid in sys_file_referenceClosed2013-06-05

Actions
Related to TYPO3 Core - Bug #40656: t3lib_TCEforms_inline->createNewRecord doesn't create localized recordsClosed2012-09-05

Actions
Related to TYPO3 Core - Feature #60026: Set explicitly 'readOnly' sys_language_uid of child to value, taken from parent recordNew2014-07-01

Actions
Has duplicate TYPO3 Core - Bug #21964: New child records created from a translated record have default languageClosed2010-01-15

Actions

Also available in: Atom PDF