Bug #66858

Extensionmanager: Update of Extension with higher TYPO3-dependency works wrong

Added by Gernot Ploiner over 5 years ago. Updated about 3 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Should have
Category:
Extension Manager
Target version:
Start date:
2015-05-08
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
6.2
PHP Version:
Tags:
Complexity:
Is Regression:
No
Sprint Focus:
Stabilization Sprint

Description

Thank you for resolving issue: https://forge.typo3.org/issues/65117
But there is a new Problem:
- TYPO3 6.2.12
- Installed Templavoila 1.9.0
- Load actual Extensionlist from TER
- Upgrade Templavoila

Now the Lightbox with the changelog appears. There it shows the infos to all the TV-versions for TYPO3 6.2 (the TV versions for TYPO3 7.x are not shown - perfect !!!).
But when you make the TV-upgrade, the newest version of TV (2.0.3 for TYPO3 7.x) is installed and the 6.2 System crashes :-(

Quick solution for Integrators with this problem:
- delete folder /typo3conf/ext/templavoila
- download newest Templavoila 1.9.x from typo3.org
- unzip it an upload is to /typo3conf/ext/templavoila


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #65117: Extensionmanager: Update of Extension with higher TYPO3-dependency not possibleClosedAlexander Opitz2015-02-17

Actions
Related to TYPO3 Core - Bug #65484: Resolve dependencies when updating installed extensionsClosedNicole Cordes2015-03-03

Actions
Related to TYPO3 Core - Bug #76542: Regression: Update of Extension with higher TYPO3-dependency works wrongClosed2016-06-09

Actions
#1

Updated by Christian Kuhn over 5 years ago

  • Target version changed from next-patchlevel to 6.2.13
#2

Updated by Markus Klein over 5 years ago

  • Sprint Focus set to Stabilization Sprint
#3

Updated by Thomas Oliver Moll over 5 years ago

Sorry if this is redundant, but this issue is still listed as "new", and not Accepted
Can confirm: This problem exists in 6.2.12

#4

Updated by Xavier Perseguers over 5 years ago

  • Status changed from New to Accepted
#5

Updated by Alexander Opitz over 5 years ago

Hi,

excuse the long time it takes to respond. I'd used TemplaVoila to fix #65117 and tested with it and it worked. But maybe something slept through, will try to have a look into it this week.

Thanks for reporting.

#6

Updated by Alexander Opitz over 5 years ago

  • Status changed from Accepted to In Progress
#7

Updated by Alexander Opitz over 5 years ago

  • Status changed from In Progress to Resolved

The code part in question (which does the update to the corresponding version) was accidentally missing while backporting to the 6.2 branch.

But the code part was backported while fixing #65484 by review https://review.typo3.org/#/c/39603/ so this should be fixed in 6.2.13.

#8

Updated by Riccardo De Contardi about 3 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF