Bug #87573

TYPO3 CMS Exception 1256475113 in Extension Manager

Added by Robert von Hackwitz about 2 months ago. Updated 27 days ago.

Status:
Needs Feedback
Priority:
Must have
Assignee:
-
Category:
Extension Manager
Target version:
Start date:
2019-01-29
Due date:
% Done:

0%

TYPO3 Version:
9
PHP Version:
7.3
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

Fresh TYPO3 install with:
Centos 7
Mysql 5.7
Php 7.3
Apache 2.4.6

Using Extension Manager -> "Get Extensions" cause:
Core: Exception handler (WEB): Uncaught TYPO3 Exception: #1256475113: The argument "arguments" was registered with type "array", but is of type "integer" in view helper "TYPO3\CMS\Fluid\ViewHelpers\Widget\UriViewHelper". | InvalidArgumentException thrown in file /PATH/TO/TYPO3/vendor/typo3fluid/fluid/src/Core/ViewHelper/AbstractViewHelper.php in line 356

Using Php 7.2: everything works fine

2019-02-19 23_49_49-IMI-INFO [TYPO3 CMS 9.5.4].png View (20.6 KB) Ion Mirzenco, 2019-02-19 23:55

2019-02-19 23_48_51-IMI-INFO [TYPO3 CMS 9.5.4].png View (8.12 KB) Ion Mirzenco, 2019-02-19 23:55

History

#1 Updated by Georg Ringer about 2 months ago

  • Status changed from New to Needs Feedback

thanks for creating the issue!
I can't reproduce it, can you check which template part cause the issue on your system?

#2 Updated by Robert von Hackwitz about 1 month ago

Georg Ringer wrote:

thanks for creating the issue!
I can't reproduce it, can you check which template part cause the issue on your system?

Hi, it isn't a template issue but an Extension Manager issue.
Occasionally occurs when you choose "Get Extensions" on dropdown menu in Extension Manager

#3 Updated by Ion Mirzenco 27 days ago

I have the same error using "Add new configuration for this site" and with Reports module

Core: Exception handler (WEB): Uncaught TYPO3 Exception: #1256475113: The argument "arguments" was registered with type "array", but is of type "integer" in view helper "TYPO3\CMS\Fluid\ViewHelpers\Widget\UriViewHelper". | InvalidArgumentException thrown in file /PATH/TO/TYPO3/vendor/typo3fluid/fluid/src/Core/ViewHelper/AbstractViewHelper.php in line 356

Operyting System FreeBSD 12
Typo3 version 9.5.4
Php 7.3.2
Nginx 1.14
MariaDB 10.3

Fresh install nothing changed.
Could add the site configuration manually with config.yaml file but reports module doesn't open...

Using Php 7.2: everything works fine

With php 7.2.15 => ok

Also available in: Atom PDF