Bug #88690

Translated content elements are not available in linkbrowser of the ckeditor in free mode

Added by Ronny Hauptvogel over 2 years ago. Updated about 2 months ago.

Status:
New
Priority:
Should have
Assignee:
-
Category:
RTE (rtehtmlarea + ckeditor)
Target version:
-
Start date:
2019-07-05
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
TYPO3 Version:
10
PHP Version:
7.2
Tags:
Complexity:
Is Regression:
Sprint Focus:

Description

If you want to set an intern anchor for a translated content element on a free mode translated page in TYPO3 9 then you can't choose the translated content elements via linkbrowser in ckeditor, you can only select content elements in the default language.

In TYPO3 8 all content elements were listed, translated and non translated, but this have changed with TYPO3 9.


Related issues

Related to TYPO3 Core - Bug #89701: Link wizard lists only content elements of the default languageClosed2019-11-18

Actions
Related to TYPO3 Core - Feature #90138: Language and mode (free or connected) should be handled in the links module when creating an anchor to contentClosed2020-01-16

Actions
Related to TYPO3 Core - Bug #91160: Links to content element (anchor) in link wizard not possible when not in default languageClosed2020-04-21

Actions
Related to TYPO3 Core - Bug #88382: Link wizard lists all content elements of a page regardless of source languageClosed2019-05-17

Actions
Related to TYPO3 Core - Bug #92809: Anker Links in Link Wizard not translated correctlyAccepted2020-11-10

Actions
#1

Updated by Riccardo De Contardi over 1 year ago

  • Related to Bug #89701: Link wizard lists only content elements of the default language added
#2

Updated by Riccardo De Contardi over 1 year ago

  • Related to Feature #90138: Language and mode (free or connected) should be handled in the links module when creating an anchor to content added
#3

Updated by Riccardo De Contardi over 1 year ago

  • Related to Bug #91160: Links to content element (anchor) in link wizard not possible when not in default language added
#4

Updated by Sandra Pohl about 1 year ago

  • TYPO3 Version changed from 9 to 10

Hi everyone,

is there an update on this topic?
Still an issue in TYPO3 version 10.

Best wishes
Sandra

#5

Updated by Simon Gilli 12 months ago

  • TYPO3 Version changed from 10 to 9
#6

Updated by Arne Uplegger 9 months ago

  • Related to Bug #88382: Link wizard lists all content elements of a page regardless of source language added
#7

Updated by Dennis no-lastname-given 9 months ago

Is there a current status on this? Or is the solution still via manual intervention?

Best Regards

Dennis

#8

Updated by Steffen Thiede 2 months ago

  • TYPO3 Version changed from 9 to 10

Hi everyone,

is there any new information regarding this issue?

Thanks a lot
Steffen

#9

Updated by Thomas K about 2 months ago

Ronny Hauptvogel wrote:

If you want to set an intern anchor for a translated content element on a free mode translated page in TYPO3 9 then you can't choose the translated content elements via linkbrowser in ckeditor, you can only select content elements in the default language.

In TYPO3 8 all content elements were listed, translated and non translated, but this have changed with TYPO3 9.

Steffen Thiede wrote in #note-8:

Hi everyone,

is there any new information regarding this issue?

Thanks a lot
Steffen

Ronny Hauptvogel wrote:

If you want to set an intern anchor for a translated content element on a free mode translated page in TYPO3 9 then you can't choose the translated content elements via linkbrowser in ckeditor, you can only select content elements in the default language.

In TYPO3 8 all content elements were listed, translated and non translated, but this have changed with TYPO3 9.

Steffen Thiede wrote in #note-8:

Hi everyone,

is there any new information regarding this issue?

Thanks a lot
Steffen

Hey folks,

hopefully I'm not doing sth wrong with that. I'm trying comment, that I also have the problem and that the problem not only exists in rte but in all view where the PageLinkHandler is used. If you try to set a anchor link then it only takes the default page id into account. If I see that correctly the logic is to grab the page record by its pid (which is the default language page id) and get the language out of it. Therefore you never get a page tree of a translation.

This bug occurs in my installation of TYPO3 10.4.21 (latest at the moment of writing that comment)

Please correct me if anything is wrong. Thx.

Thomas

#10

Updated by Alexander Stehlik about 1 month ago

  • Related to Bug #92809: Anker Links in Link Wizard not translated correctly added

Also available in: Atom PDF